image

Credem ca de la Cinnamar Therapy se pleaca intotdeauna cu bateriile incarcate, destindere si aspiratie catre ceva mai bun in viata noastra.

Articole recente
Search
 

Masaj Terapeutic

Masajul Terapeutic

Masajul Medical de Recperare

Masajul terapeutic sau masajul medical este facut cu intentia de a imbunatati conditia sau patologia care a fost diagnosticata de un medic si foloseste o varietate de modalitati sau proceduri care se concentreaza pe tratamentul afectiunii diagnosticate.

Masajul ortopedic este cea mai raspandita forma de masaj terapeutic si este tot un amestec de mai multe tehnici, ingloband evaluarea terapeutica, miscarea zonei cu testut moale pentru a reduce durerea sau disfunctia, restaurarea echilibrului structural al corpului, re-educarea neuromusculara, intinderea (stretching) si intarirea muschilor, reabilitarea disfunctiilor muschilor scheletali.

Terapia neuromusculara este o forma de manipulare a tesuturilor moi care are ca scop sa ajunga la cauzele durerii cronice legate de sitemul nervos sau cel muscular. Este o forma de masaj terapeutic care este orientata pentru a rezolva puncte de declansare a durerii, probleme circulatorii, compresia nervilor, probleme legate de postura, probleme biomecanice care pot fi cauzate de accidentari in urma unor miscari repetitive.

 .

Ce spun studiile stiintifice?

In 2008 o cercetare care a avut la baza 13 studii clinice din SUA a gasit dovezi clare ca masajul ar putea fi util pentru durerile de spate. Indicatiile de buna practica clinica din 2007 trasate de Societatea Americana a Durerii si Colegiul American al Medicilor (APSACP) recomandau sa se aplice masajul, la fel de bine ca si acupunctura sau yoga cand pacientii cu dureri cronice de spate nu raspund la tratementul conventional

Un studiu facut in 300 unitati medicale pe patientii cu o forma avansata de cancer a aratat ca masajul ii poate ajuta pe unii pacienti sa scape de durere si sa-si imbunatateasca starea de spirit

Un alt studiu efectuat pe 64 de pacienti cu o forma de durere cronica de gat, a descoperit ca masajul terapeutic este benefic mai ales in a imbunatati functii motorii si in a elimina simptoamele.

Sunt numeroase teorii care incearca sa explice in ce mod masajul terapeutic influenteaza corpul cand vine vorba despre durere. Exista o teorie a „portii de control” care sugereaza ca masajul ar produce o stimulare care ajuta la blocarea semnalelor de durere trasmise creierului. Alte teorii sustin ca masajul ar putea stimula eliberarea unor anumite substante chimice in organism, cum ar fi endorfinele sau serotonina care au efect calmant si analgezic.

 .

La ce este bun masajul terapeutic?

-probleme ale articulatiilor cum ar fi entorsele si luxatiile

-probleme ale coloanei vertebrale cum ar fi: cifozele, scoliozele, lumbago, sciatica, lombosciatica, spondilita, discopatii

-poliartrita reumatoida

-artrite

-reumatisme degenerative

-artoze cum ar fi gonartoza si coxartoza

-traumatisme ale coloane vertebrale

-distrofie musculara si neuro-musculara

-accidente vasculare cerebrale

-intinderi musculare

-dureri articulare

-dureri de spate

 .

Efectele si beneficiile masajului medical?

-activeaza circulata sangelui la nivelul muschilor, prin capilare si vene

-creste aportul de substante nutritive catre celule, cu efect de regenerare

-activeaza circulatia vaselor limfatice si sanguine profunde prin comprimare

-reface muschii si accelereaza proceselor metabolice de la nivelul celular

-creste rezistenta la efort a fibrelor musculare

-combate staza limfatica si sangvina

-previne contracturile musculare sau intinderile

-calmeaza durerea

Aplicatii

Afectiuni ale sistemului circulator, afectiuni organice, afectiuni ale aparatului locomotor

Aplicatii

Leziuni ale nervilor periferici, afectiuni neurologice centrale

Avantaje

Cresterea metabolismului bazal, influentarea functiilor organelor interne afectate

Avantaje

Indepartarea oboselii musculare, stimularea functiilor aparatului vascular

Stabileste o Sedinta

Cu ajutorul formularului de mai jos sau al datelor de contact va puteti face o programare

[recaptcha]