image

Credem ca de la Cinnamar Therapy se pleaca intotdeauna cu bateriile incarcate, destindere si aspiratie catre ceva mai bun in viata noastra.

Articole recente
Search
 

Masaj Sportiv

Masajul Sportiv

Masajul de Recuperare

Masajul sportiv consta in aplicarea in mod creativ si intuitiv a tehnicilor de masaj pentru imbunatatirea performantelor sportive. Masajul sportiv cuprinde totalitatea manevrelor si procedeelor de masaj, care contribuie la perfectionarea fizica a sportivului, la inlaturarea oboselii si la tratamentul diferitelor leziuni dobandite in urma accidentelor sportive. Masajul sportiv are scopul de a sustine, de a stimula si de a integra sportivul in activitatea sportiva.

Masajul sportiv poate fi aplicat in urmatoarele situatii:
– in perioada pregatitoare (de obicei dupa antrenament);
– in perioada competitionala, inainte de probe, sau dupa probele sportive;
– in perioada de refacere si recuperare medicala
– in cazul accidentelor si imbolnavirilor specifice, dupa cum urmeaza:
a) in cazul leziunii tesuturilor moi periferice;
b) in cazul leziuniilor musculare si tendinoase;
c) in accidentele articulare;
d) in accidentele osoase;
e) in leziunile nervilor periferici;
f) in cazul unor tulburari functionale;
g) in cazul aparitiei supraantrenamentului;
h) in cazul epuizarii fizice.

In perioadele pregatitoare, masajul este strans legat de procesul de antrenament sportiv, se aplica dupa efort si urmareste cateva principii generale:
– se poate aplica sub forma de masaj general sau partial, de obicei recomadandu-se 4 sedinte de masaj pe saptamana, doua de masaj general, si doua de masaj partial, in mod alternativ si strict individualizat.
– se maseaza mai intai grupele musculare care nu au luat parte directa la efort si apoi cele direct implicate in efort, pentru ca in cele din urma, circulatia sanguina si cea limfatica sunt deja imbunatatite.

In masajul de antrenament, se poate folosi atat de mijloacele masajului profilactic si terapeutic cat si de mijloacele kinetoterapiei, pentru a se evita ca microtraumatismele produse in efort sa determine aparitia accidentelor.

In perioadele competitionale, masajul impulsioneaza starea de start si se aplica inainte de concurs prin procedee corespunzatoare si individualizate pentru depasirea crizei de adaptare, in care sportivul poate manifesta apatie, situatie in care se aplica procedee de masaj excitante; febra de start, situatie in care masajul trebuie sa fie calmant si linistitor pentru nervi si relaxator si decontracturant pentru muschi. Masajul poate fi aplicat usor excitant pentru mentinerea conditiei psihomotrice optime.

Dupa concurs, in perioada de refacere, scopul masajului este inlaturarea obosellii si refacerea rapida si eficienta a organismmului, in vederea pregatirii pentru concursurile ce urmeaza.

In activitatea sportiva, ca urmare a eliberarii energiei necesare desfasurarii unui efort fizic, apare oboseala musculara. Din cauza proceselor biochimice desfasurate la nivelul fibrei musculare, procese ce produc incapacitati contractile si metabolice, scade randamentul sportivului. Tehnicile de relaxare specifice masajului sportiv, produc hiperemie, ceea ce permite fibrelor musculare sa-si recapete rezervele energetice. Orice metoda de masaj contribuie la cresterea cantitatii de sange si oxigen in muschi. Acest fapt, imbunatateste elasticitatea, contractilitatea si posibilitatile functionale musculare si intarzie momentul anoxiei si acumularii de toxine, ce provoaca glicoza.

Masajul sportiv, se poate aplica sub forma masajului sau a automasajului, direct pe terenul de sport, pentru efecte imediate, sau in cabinete de masaj, pentru refacerea, pentru compensarea si supracompensarea energiilor cheltuite in efort si pentru recuperare.

Aplicatii

Inlaturarea oboselii si tratamentul diferitelor leziuni

Aplicatii

Contribuie la perfectionarea fizica a sportivului

Avantaje

Imbunatateste elasticitatea, contractilitatea si posibilitatile functionale musculare

Avantaje

Intarzie momentul anoxiei si acumularii de toxine

Stabileste o Sedinta

Cu ajutorul formularului de mai jos sau al datelor de contact va puteti face o programare

[recaptcha]