image

Credem ca de la Cinnamar Therapy se pleaca intotdeauna cu bateriile incarcate, destindere si aspiratie catre ceva mai bun in viata noastra.

Articole recente
Search
 

Masaj Anticelulitic

Masajul Anticelulitic

Masajul Profund

Ce este celulita?

Celulita este o depunere de grasime in stratul subcutanat, de regula repartizata neuniform, ceea ce si da aspectul in valuri sau de coaja de portocala. Datorita unor factori despre care vom vorbi ceva mai incolo, in principal, alimentari, hormonali si ereditari, celulele adipoase se incarca cu grasime. Adipocitele, adica celulele adipoase pot sa-si mareasca volumul si pana la 60 de ori. Rezultatul acestei cresteri in volum face ca circulatia sanguina din zona sa fie deficitara, mai ales prin capilare, tesuturile subcutanate sa aiba un aspect inflamat. Zonele cele mai probabile pentru aparitia celulitei sunt fesele, coapsele si abdomenul. Mai trebuie mentionat ca celulita afecteaza predominant femeile, care in proportie de 85% prezinta forme mai grave sau mai usoare.

Este cunoscut ca femeile, mai mult decat barbatii, au probleme cu circulatia periferica. Masajul vine in ajutorul circulatiei sanguine de la nivelul pielii, activand sangele din arteriole care aduce oxigen si imbunatatind circulatia din capilarele venoase, prin care sunt indepartate bioxidul de carbon si produsii secundari metabolici.
Un alt factor prin care masarea anticelulitica ajuta este reducerea cantitatii de grasime subcutanata. Este clar ca, daca se reduce cantitatea de grasime din celulele adipoase dispuse in reteaua de fibre de colagen, aspectul neplacut va fi mult diminuat. Acest lucru se petrece prin doua mecanisme diferite. Primul este o actiune mecanica, realizata prin masarea in adancime, care duce la spargerea celulelor adipoase fara a afecta reteaua vaselor capilare sanguine. In urma spargerii adipocitelor, grasimea se va elimina din tesut prin afluxul sanguin, dar mai ales prin circuitul limfatic. O parte din adipocite se vor reface, dar o parte au fost distruse definitiv si sunt eliminate tot prin circulatia sanguina si prin sistemul limfatic. Cel de-al doilea mecanism este prin stimularea metabolismului la nivel celular, adica celulele din zona masata isi cresc catabolismul, adica consuma mai multa energie si consumand mai multa energie, consuma inclusiv din rezervele de grasime din celulele adipoase. De aceea, masajul anticelulitic este de profunzime, pentru a stimula, inclusiv celulele musculare aflate sub derm sa consume energie, sub reteaua de fibre de colagen.

In salonul nostru folosim creme anticelulitice care amplifica efectul masajului. Unele creme au efect termic si incalzesc suplimentar zona, influentand pozitiv metabolismul celular. Cremele folosite de noi contin cofeina, retinol si antioxidanti naturali, toate ajutand la nivel celular.

Tot prin masaj anticelulitic se realizeaza o mai mare suplete si fermitate a tuturor tesuturilor pielii. Creste inclusiv elasticitatea retelei din fibre de colagen.
Alt efect benefic, mai putin mentionat, al masajului anticelulitic este stimularea circulatiei limfatice. Limfa nu circula ca sangele sub actiunea batailor inimii, ci pe baza diferentei de presiune dintre lichidul interstitial si vasele limfatice si pe baza contractarii muschilor. Limfa este responsabila cu evacuarea unor toxine din spatiul interstitial si cu aportul de nutrienti si factori imunitari pentru celule. Este lesne de inteles ca daca se poate accelera circulatia limfatica, aceasta va fi benefica pentru toate celulele din organism, inclusiv pentru cele ale pielii.
Sedintele de masaj anticelulitic se concentreaza doar pe zonele afectate sau pe zonele in care poate aparea celulita, adica pe fese, solduri, coapse, abdomen, picioare si se fac pe o masa speciala de masaj, intr-o camera in care beneficiati de intimitate si confort.

Masajul anticelulitic este un masaj profund, adanc si uneori putin dureros. In nici un caz nu veti pleca de la noi cu vanatai, cum se mai intampla prin alte saloane. Terapeutii nostri incep pregatirea pentru masaj folosind ulei sau o crema anticelulitica cu care ung zonele ce urmeaza a fi masate. Apoi se trece la miscari usoare de framantare folosind palmele si chiar antebratele pe zone largi. Aceste miscari au rolul de incalzire a pielii si de a aduce un flux sporit de sange. Apoi se aplica miscari de ciupire, care se pot face cu degetele sau cu palma intreaga si care au rostul de mobiliza grasimea si de a sparge celulele adipoase. Ulterior, se pot aplica miscari de presare cu pumnii, miscari de rasucire care se fac de multe ori cu ambele maini, sau miscari in S in care pielea este trasa cu ambele maini in sensuri opuse.

Trebuie sa intelegeti ca indiferent cat este de eficient masajul, nimic nu se poate realiza printr-o singura sedinta. Pentru rezultate vizibile si durabile este necesar sa faceti mai multe sedinte de masaj anticelulitic. Numarul de sedinte este stabilit in functie de gravitatea problemei si se decide de la caz la caz.

Sa recapitulam avantajele masajului anticelulitic:
• diminueaza sau elimina celulita
• stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui in zonele afectate
• stimuleaza si imbunatateste circulatia limfatica in zonele afectate si in cele invecinate
• tonifica si mareste elasticitatea muschilor si a pielii
• elimina din grasimea depusa in zonele afectate
• reduce numarul de celule adipoase
• ajuta la refacerea retelei din fibre de colagen

Aplicatii

Depunere de grasime in stratul subcutanat

Aplicatii

Circulatia sanguina din zona sa fie deficitara

Avantaje

Diminueaza sau elimina celulita

Avantaje

Tonifica si mareste elasticitatea muschilor si a pielii

Stabileste o Sedinta

Cu ajutorul formularului de mai jos sau al datelor de contact va puteti face o programare

[recaptcha]