image

Credem ca de la Cinnamar Therapy se pleaca intotdeauna cu bateriile incarcate, destindere si aspiratie catre ceva mai bun in viata noastra.

Articole recente
Search
 

Efectele extraordinare ale masajului talpilor asupra starii tale de sanatate

Efectele extraordinare ale masajului talpilor asupra starii tale de sanatate

In urma cu mii de ani, medicii antichitatii au observat cu surprindere ca anumite zone ale talpilor devin sensibile atunci cand starea unui anumit organ al corpului se inrautateste. Ca urmare, s-au gandit ca exista o corespondenta intre talpi si restul organismului si au inceput sa maseze respectivele zone ale talpii, cu scopul de a imbunatati starea de sanatate a organelor aferente.

Forma aceasta de terapie s-a transmis pana in zilele noastre si a devenit o practica obisnuita in cabinetele medicale specializate, unde este cunoscuta sub numele de reflexoterapie. Ea este eficienta si foarte usor de aplicat, asta si datorita faptului ca proiectia organelor pe talpi este simetrica: organele de pe partea dreapta a corpului sunt reprezentate pe talpa dreapta si cele de pe partea stanga – pe talpa stanga.

Fiecare talpa are deci propria harta, unde fiecarui organ ii corespunde o anumita zona. Astfel:
– creierului ii corespund varfurile degetelor mari
– ficatul este “situat” in partea mediana a talpii drepte
– plamanii – imediat sub degete
– rinichii – in bolta plantara etc.

Prin masaj reflexogen are loc o intensificare a circulatiei sangvine, atat in zona respectiva, cat si in organul sau zona corespondenta. Ca urmare, se intensifica aportul de substante hranitoare, de oxigen, de enzime, hormoni, anticorpi si, in acelasi timp, se intensifica procesul de eliminare a toxinelor.

Nu este de neglijat insa nici imbunatatirea campului bioenergetic: blocajele energetice pot fi inlaturate si deci deficitul energetic se poate completa, iar surplusul energetic se poate indeparta, efectul fiind o stare de echilibru si armonie a organismului. Starea de boala se amelioreaza, durerile se atenueaza sau dispar. Si, actionandu-se in mod repetat la nivelul zonei reflexogene, in multe cazuri afectiunea se vindeca in totalitate.

Oarecum surprinzator, efectele benefice ale masajului (in general) nu se datoreaza decat simplului fapt ca stimuleaza corpul sa isi indeplineasca functiile normale. Atat. Cu alte cuvinte, el doar initializeaza un proces de functionare a organismului la parametri mai buni, dar corpul este cel care face, de fapt, treaba.

Principiul e simplu: in general, datorita efortului fizic sau mental pe care il face o persoana, la nivelul muschilor sai se acumuleaza dioxid de carbon, acid lactic sau uree, care afecteaza supletea fibrelor musculare si genereaza astfel o stare de tensiune si disconfort. Masajul ajuta la eliminarea mai rapida a acestor substante, in special a acidului lactic, si totodata imbunatateste circulatia sanguina. Acest lucru se observa imediat la nivelul pielii, care capata un aspect sanatos, cu efecte imediate asupra psihicului.

Sursa